Työskentely risteilyllä

Työskentely risteilyllä

Moni meistä on käynyt risteilyllä ja nauttinut siellä tarjottavista palveluista täysin siemauksin. Mutta se toinen puoli, nimittäin laivalla työskentelevien, ei välttämättä olekaan kaikille ihan tuttua. Laivan henkilökunnalla on paljon erilaisia työtehtäviä, sellaisiakin, joista asiakkaat eivät ole tietoisia. Avaamme nyt hieman sitä, mitä tapahtuu laivan tiskien takana, millaisia työrupeamat ovat ja kuinka laivalle voi päästä töihin.

Laivatyöntekijän arki

Laivassa työskentelevien etuihin kuuluu luonnollisesti laivan hytissä asuminen. He tekevät usein esimerkiksi 8-10 päivän työrupeamia, jonka jälkeen pidetään samanmittainen tauko. Työntekijä saa käyttöönsä oman hytin, vaikka sen joutuukin joskus jakamaan toisen työntekijän kanssa. Mukavaa on se, että huoneet siivotaan ja ruokaa ei tarvitse laittaa itse, ellet satu olemaan laivan kokki. Lisäksi upeat merimaisemat tuovat tunnelmaa ja työvuoron päätteeksi on ihana mennä katsomaan kaunista merta.Laivassa työskennellessä tutustuu uusiin ihmisiin. Kaikki eivät välttämättä ole suomalaisia, vaan ihmisiä on eri maista ja heidän kanssaan pääsee kommunikoimaan muullakin kuin vain suomenkielellä. Uusiin ihmisiin lukeutuvat niin asiakkaat kuin työtoveritkin. Tämä on rikkaus, jota monessa muussa työpaikassa ei pääse kokemaan. Olemassaoleva kielitaito paranee varmasti laivatyön myötä ja lisäksi saat kokemusta, jonka myötä sosiaaliset taitosi saavat varmasti boostia ja tulet mitä erilaisimpien ihmisten kanssa toimeen.Se, että töissä vietetään aikaa useita päiviä putkeen, mahdollistaa työkavereiden tutustumisen niin, että läheisimmät alkavat tuntumaan jo omalta perheeltä. Tämä on monen laivassa työskentelevän mielestä yksi laivatyön parhaista puolista. Työ lähentää ja parhaiden työkavereiden kanssa on hauska nähdä myös vapaa-ajalla. Moniko voi sanoa samaa omasta työpaikasta? Laivalla esiintyy usein erilaisia artisteja. Laivan henkilöstöllä on upeat mahdollisuudet nähdä näitä artisteja työn puolesta, ilmaiseksi. Toki työhön on keskityttävä ja toisella puolella laivaa työskentelevä ei luonnollisesti pääse näkemään kaikkia esiintymislavalla esitettyjä keikkoja. Mutta mikäli onni käy, voi oma lempiartisti osua samalle laivalle.

Töihin laivalle

Laivoille haetaan aika-ajoin uusia työntekijöitä laivayhtiöiden omilla verkkosivuilla. Töitä on sekä laivoissa että terminaaleissa. Työ voi olla asiakaspalvelua, keittiötyötä, konemiehen tai perämiehen töitä tai laivayhtiöille voi lähettää avoimen hakemuksen, jonka myötä hakijalle voidaan tarjota työtä, joka sopii tämän täyttämään profiiliin.

aluksen insinööri

Esimerkiksi Finnlines työllisti vuoden 2018 aikana 878 merellä työskennellyttä ja 712 maissa työskentelevää henkilöä. He ottavat vastaan avoimia hakemuksia ja hakijoihin otetaan yhteyttä heti sopivan työtehtävän avauduttua. Sinun ei siis tarvitse tietää tarkkaa työtoivetta, vaan osaamisesi puhuu puolestasi ja voit päätyä työskentelemään mitä mielenkiintoisimmissa, juuri sinulle sopivissa työtehtävissä. Oli ammattisi mikä hyvänsä tai sisälsi työhistoriasi mitä tahansa, voit päästä laivalle ja mukaan ainutlaatuiseen työporukkaan!Laivalle voi päästä myös kesätöihin. Laivojen kesätöitä voivat olla esimerkiksi työtehtävät laivan lastenhuoneella, ravintoloissa tai myymälöissä. Hakijan olisi hyvä omata vähintään englannin ja suomenkielen taidot, sillä laivoissa käy paljon erikielisiä ihmisiä. Laivatyö antaa ihmisille ainutlaatuista sisältöä ansioluetteloon ja laivatyöstä voi kehkeytyä pitkä ura, joka antaa paljon. Työ ei varmasti ole tylsää eikä kahta samanlaista työpäivää ole. Vaikka päätyisitkin aluksi määräaikaiseen työsuhteeseen, on sinulla mahdollisuus vakituiseen työhön. Näin onkin käynyt monen aloittavan työntekijän kohdalla ja moni on jäänyt laivalle loppuelämäkseen. Sen verran antoisaa laivatyö on!

aluksen rakentaminen

Kaikenkaikkiaan laivalla voi olla olemassa kymmeniä eri työpaikkoja. Terminaaleissa työskentelee lisäksi henkilöstö, jonka tehtävänä on mahdollistaa asiakkaille upea risteilykokemus, aina terminaalista lähtien. Laivatyö on hyvin erilaista kuin muualla tehtävä työ, joten kiinnostuneiden kannattaa ehdottomasti laittaa rohkeasti työhakemusta menemään!