Purjehduskoulut Suomessa

Purjehdus pelasi suuren roolin sivistyksen kehityksessä ennen nykyajan ja teollisen vallankumouksen tuloa. Se tarjosi ihmiskunnalle nopeamman ja liikkuvamman tavan matkustaa, kaupankäyntiin, kuljetukseen ja sodankäyntiin.

Purjehduskoulut Suomessa

Se myös tarjosi suuremman kapasiteetin kalastamiseen ja 1800-lukuun asti purjehdus oli varhaisväline merenkäyntiin, aikakausi jota kutsuttiin Purjehduksen Iäksi. Tosin nykyään purjehdusta harrastavat yksilöt joka puolelta maailmaa virkistys- ja urheilukäyttöön ja se on osa olympialaisia sekä monia maailmanmestaruuksia. Purjehdus on suosittua monessa osassa maailmaa. Joka paikassa ja maassa, jossa on pääsy lämpimään veteen sekä jokiin tai järviin, on ihanteellinen purjehduksen määränpää. Ja vaikka purjehdusta pidetään elitistisenä harjoituksena, olemme havainneet, että monessa maassa näin ei ole. Suomen Itämeren rannikon ja sen saarien ylettömien saarien ja saaristojen (esimerkiksi Ahvenanmaan alueella on noin 6 500 saarta) ja sen lukemattomien järvien takia, Suomi on ansainnut lempinimen “Tuhansien järvien maa” ja sen takia Suomi on yksi parhaista määränpäistä purjehdusharrastajille Suomesta mutta myös muista maista. Suomessa on loistava purjehduskulttuuri ja näyttää siltä, että kaikilla on purjevene ja menevät säännöllisesti grillaamaan yhteen sen monesta saaresta ja matkalle rannikkoa pitkin. Monet vierailijat tulevat myös Suomeen nauttiakseen purjehduskokemuksesta. Tämä laajalle levinnyt rakkaus purjehdukseen tekee purjehduskoulujen olemassaolon ja läsnäolon Suomessa välttämättömyydeksi. Maassa on monia kouluja, jotka tarjoavat monta purjehduskurssia myös englanniksi sekä suomeksi.

Suomen purjehduskoulut

Yksi Suomen suosituimmista purjehduskouluista on Helsinki Yachting. Se sijaitsee Lauttasaaressa, lähellä Helsinkiä, jossa monia muita purjehduspalveluita on tarjolla. Ne tarjoavat sekä teoreettisia sekä käytännöllisiä kursseja, jotka tarjoavat taitoja ja tietämystä kippareille ja risteilyjahtien miehistön jäsenille. Se on kansainvälinen purjehduskoulu ja kaikki kurssit ovat englanniksi. Kursseilla käyvät opiskelijat tulevat joka maan nurkista ja asuvat joko vakinaisesti Suomessa tai ovat vain vierailemassa. Kurssit on räätälöity jokaisen tarpeisiin ja taitoihin ja voi majoittaa sekä aloittelijoita että kehittyneempiä oppilaita ja ne voivat olla pitkiä, mutta myös nopeita erikoiskursseja ja tarjoavat lisäosaamista. Koulu on valtuutettu ja todistettu päteväksi ja on osa Kuninkaallista Purjehdusyhdistystä sekä Purjehdusopettajien liittoa Suomessa.

Suomen purjehduskoulut

Toinen purjehduskoulu ja -keskus, joka ylpeilee olevansa ensimmäinen maassa ja keskittyy lähinnä purjehduksen kilpa-puoleen, on NJK Sailing Center. Se perustettiin vuonna 1998 ja oli Suomen ensimmäinen ottelu-urheilukeskus. He laajensivat toiminta-aluettaan ja aloittivat laivastojen kilpa- ja purjehduskursseihin liittyvän toiminnan vuonna 2014. Sitä pidetään vanhimpana ja suurimpana purjehdusseurana Suomessa ja sen historia ulottuu vuoteen 1861, kun Suomi oli vielä osa Venäjän valtakuntaa. Sillä on enemmän kuin 2 600 jäsentä ja seuran virallinen kieli on ruotsi. Sitä on edustettu kaikissa olympiakisoissa paitsi kahdessa. He tekevät läheistä yhteistyötä Suomen Purjehdus- ja veneilyliiton ja Suomen olympiakomitean kanssa. Viimeinen kuuluisa yhtiö, joka tarjoaa purjehduskursseja, on Burn Out City. Se on suomalainen yritys, joka perustettiin vuonna 1998. Se tarjoaa laajan valikoiman luontoon liittyviä toimintoja, jotka liittyvät saaristoon ja sitä ympäröivään alueeseen. He myös tarjoavat purjehduskursseja sekä yksityisiä kursseja joukkueille ja kilpajoukkueille. Harjoittelusessioissa käytetään 606 purjevenettä ja yksi ohjaaja on läsnä koko ajan sekä joukkueet luodaan heidän aiemman kokemuksensa ja tietämyksensä perusteella. Painopisteenä on sekä teoria että käytäntö, jossa meriturvallisuus, solmut ja ohjaukset ovat suuri osa opetussuunnitelmaa. On myös olemassa naisten purjehduskoulu aloittelijoille ja enemmän kokeneille purjehtijoille ja se on omistettu yksinomaan naisille. Tiivistettynä, joko olet aloittamassa alusta tai olet keskiasteen purjehtija ja haluat laajentaa taitojasi ja tietämystäsi, yksi näistä kouluista auttavat sinua varmasti laajentamaan horisonttiasi. Ja joko valitset yhden niistä tai muista monesta muusta, joita on tarjolla Suomessa, yksi asia on varmaa: purjehdus on hauska aktiviteetti, joka rakentaa luonnetta ja vahvuuksia ja on myös loistava henkinen ja fyysinen harjoitus veden päällä.