Karibian risteily

Karibian risteilyt sopivat hyvin niille, jotka ovat menossa häämatkalle, perhelomalle tai nauttimaan ajasta ystävien kanssa. Etupäässä Karibian risteilyt sopivat niille parhaiten, jotka haluavat päästä käymään ihanilla saarilla ja paratiisirannoilla. Turkoosi meri ja eksoottiset saaret ovat Karibianmeren valttikorttina. Karibia tunnetaan letkeästä elämänmenosta ja upeista valkoisista rantahietikoista. Karibian risteilyt on erittäin helposti toteutettavissa ja risteilyt poikkeavat toisistaan. Moni valitsee Karibian risteilyn sataman perusteella, toiset taas varustamon perusteella. Valintaperusteena voi myös olla esimerkiksi itse risteilyalus, tärkeä seikka sekin. Joka tapauksessa, oli valintaperusteena mikä tahansa, niin Karibian risteilyt tarjoavat puitteet ikimuistoiselle lomalle.

Minkälainen risteily on?

Karibian muodostavat Karibianmeri ja siihen kuuluvat saariryhmät Väli-Amerikassa. Karibian saariryhmät ovat nimeltään isot Antillit, johon kuuluu Kuuba, Hispaniola, Puerto Rico ja Jamaika. Toinen saariryhmä on nimeltään Pienet Antillit, johon kuuluu Windwardsaaret ja Leewardsaaret. Kolmas saariryhmä on nimeltään Bahamasaaret ja Trinidad ja Tobago. Kokonaisuudessaan Karibian saaristoon kuuluu yli 7000 saarta ja luotoa. Tärkeimmät kielet, joita Karibian saarilla puhutaan ovat englanti, ranska, hollanti ja espanja. Ilmasto Karibialla on lämmin läpi koko vuoden. Täytyy kuitenkin muistaa, että hirmumyrskyjä ja rankkasateita esiintyy Karibialla yleensä heinäkuusta lokakuuhun. Siksi heinä-lokakuu ei ole paras mahdollinen ajankohta lomailuun Karibialle. Suosituimmat Karibianmeren kohteet ovat San Juan mikä sijaitsee Puerto Ricossa, Yhdysvaltain Neitsytsaaret, Martinique, Barbados ja Curacao.

Kun miettii matkakohdetta Karibialle, tulee ottaa huomioon se haluaako risteillä isolle vai pienelle Karibianmeren saarelle. Jokaisella saarella pääsee tutustumaan saarten historiaan, upeisiin luonnonnähtävyyksiin sekä värikkäisiin kaupunkeihin. Suurimmat Karibian saaret ovat Dominikaaninen tasavalta, Jamaika ja Kuuba. Jos haluaa kokea paikallisten elämää niin siihen soveltuu Pienten Antillien saari Dominica, jossa matkailu on vähäistä. Dominican saarella tunnelma on paikallinen ja siellä myös risteilyltä tulijat otetaan hyvin huomioon ja heitä tervehditään kohteliaasti. Kohdesataman saaren koko vaikuttaa hyvin paljon siihen, mitä risteilysatamassa voi vierailun aikana nähdä. Osa risteilysatamista sijaitsee yleensä satamakaupunkien keskustassa ja osassa kohteista satamat saattavat sijaita taksimatkan päässä kaupungista.

Minkälainen risteily on?
Minkälainen risteily on?

Kun varaa Karibian risteilyä niin on hyvä muistaa se, että tietyt kohteet Karibialla ovat lähes kaikkien Karibian risteilylle kiinnostuneiden kohteena. Tästä johtuen suosituimmat risteilymatkapaketit myydään loppuun. On siis hyvä tutustua risteilyn kohdesatamien tarjontaan jos hyvissä ajoin. Monelle, jotka haluavat Karibialla, Miami toimii lähtösatamana. Satama sijaitsee 15 kilometrin päästä Miamin lentokentältä. Kun suunnittelee risteilyä niin on hyvä ottaa huomioon liikenneruuhkat. Matka-aika lentokentältä  itse satamaan voi kestää varttitunnista kahteen tuntiin riippuen ruuhkista. Risteilyalukseksi kannattaa valita Royal Caribbean.

Royal Caribbeanin risteilyalukset ovat yleensä uusia ja sen huomaa niiden ulkonäössä. Royal Caribbeanilla on 26 risteilyalusta ja niissä on aina omat lasten ja nuorten klubit, uima-altaat, porealtaat, kuntosalit, kylpylät, kasinot, luistinradat ja totta kai suuret valikoimat ravintoloita ja baareja. Suomessa Risteilykeskus on Royal Caribbeanin päämyyntiedustaja. Karibianmeren risteilyn hinnat vaihtelevat paljon ja yleensä ne alkavat 2500 eurosta aina 5000 euroon asti. Hinta riippuu tietysti paljon siitä, kuinka kauan aikoo risteillä. Suosituin risteilyn kesto on yleensä 9 päivää. Matkanjärjestäjä Tjäreborg on melko kallis verrattuna siihen, että varaisi matkan suoraan Royal Caribbeanin verkkosivuilta. Siksi kannattaa tehdä hintavertailua verkossa, sillä silloin voi säästää jopa pari tuhatta euroa. Hyvä asia, mikä kannattaa myös tietää on se, että Royal Caribbean on viime vuodesta asti sitoutunut kestävään kehitykseen eli varustamo tarjoaa nyt jopa 1400 ympäristöystävällistä retkivaihtoehtoa.

Karibianmerellä on upeita saaria ja kohteita joissa kannattaa vierailla. Siksi kannattaa ehdottomasti varata matka vaikka Royal Caribbeanin kautta, sillä sitä kautta voi löytää edullisimman tarjouksen Karibianmeren risteilyille. Aurinkoa ja rantoja rakastavalle henkilölle Karibian risteily sopii erinomaisesti.